Simone Hoang heeft de eerste 8 jaar van haar leven gewoond bij haar biologische moeder in Nederland. Haar biologische moeder kwam uit Vietnam en is in de oorlog als bootvluchteling naar Nederland gekomen. Hierna werd ze geadopteerd door haar Nederlandse ouders. De herinneringen van de eerste 8 jaar van haar leven zijn vervaagt of zelfs verdwenen.

@ Simone Hoang

@ Simone Hoang
Sigmund Freud was de eerste die de term ‘infantiele amnesie’ introduceerde, de vergeetachtigheid van de vroege jeugd. Het fenomeen wat uitlegt waarom wij ons betrekkelijk weinig kunnen herinneren van onze eerste drie tot aan zevende levensjaar. Kinderen van drie kunnen zich soms gedetailleerde gebeurtenissen herinneren van rond hun tweede jaar. Later raken ze die kwijt.

@ Simone Hoang
Simone kan het verleden niet loslaten en besluit een fotoserie te maken gebaseerd op de herinneringen die zij zich nog wel kan herinneren. De beelden zijn erg gerelateerd aan de natuur; stille wateren, hoge bomen en de sterrenhemel. Mensen worden niet getoond op de beelden. Zou ze zich nog vlagen van haar biologische ouders kunnen herinneren of zijn deze er bewust uitgelaten?

@ Simone Hoang
Het eindresultaat bundelt ze in haar eigen gepubliceerde boek 'Ký ức//Memento'. Het boek heeft een prachtige uitstraling. Het is verpakt in een blauwe omslag en wanneer je die opent zie je een rode kaft met daarin een selectie van geheimzinnige beelden. Het voelt alsof je een belangrijk document opent met daarin vertrouwelijke informatie.

@ Simone Hoang
In zekere zin is dit ook het geval. Hoang probeert haar herinneringen weer te geven door middel van beelden. Herinneringen die bijna zijn weggevaagd maar toch een essentieel onderdeel vormen van haar leven.
Simone Hoang zit momenteel in haar laatste jaar van de Fotoacademie in Amsterdam en haar werk is geselecteerd voor een publicatie in het New Dutch Photography Talent Book 2015.

@ Simone Hoang

@ Simone Hoang